Del Duc 14, Pral. 08002 Barcelona
Telf. 933 016 581 • afc@afc.cat

Dilluns a dissabte de 17:30h a 21:00h

Entitat reconeguda per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi

Visita guiada a l´exposició Pere Català i Pic

Visita a l’exposició “ Pere Català i Pic (la modernitat i la tècnica)”

Fotos llibre Pere català Pic Pablo Giori

Fotos llibre Pere català Pic
Pablo Giori

 

DATA PREVISTA: 12 de setembre.

LLOC: Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. Rambla d’Egara 270 Terrassa.

PUNT DE TROBADA: A l’entrada del Museu.

COM ARRIBAR: FGC línia S1 estació Terrassa-Rambla. es el més recomanable encara que es pot arribar també per la Renfe línia R4 estació Terrassa, força més lluny.

HORA DE TROBADA: A les 10 h 45’. La visita es guiada i s’inicia a les 11.

HORARI DE LA ACTIVITAT: La visita dura una hora però després ens podem quedar a veure-la tranquil·lament. També es possible conèixer el Museu en general.

DESCRIPCIÓ DE LA ACTIVITAT: Per guiant-se la visita ens acompanyarà en Pablo Giori que es l’autor de la biografia d’en Català i Pic.

PREU: En atenció a L’AFC tant el Museu com en Pablo Giori han renunciat als seus emoluments per lo qual la visita es GRATUITA.

INSCRIPCIÓ: Enviar correu a sortides@afc.cat indicant el nom i el número de soci.

 

Pere Català i Pic va néixer a Valls el 1889 i morí a Barcelona el 1971. Va ser pare de dos grans fotògrafs en Pere i en Francesc Català Roca. Es un dels exponents més importants dels inicis de la fotografia catalana i la seva trajectòria ens permet seguir la vida a Catalunya d’aquella època, fotografiada per un seif-made- man.

Com tants fotògrafs d’aquella època va començar com retratista, després va seguir dedicant-se a fotografiar una gran quantitat d’edificis de tota Catalunya i, en un cert moment, ho va compatibilitzar amb la foto publicitària de la qual va ser pioner.

A més a més va treballar en un banc, com aprenent, pintor i retratista, activista de la causa catalana, fototècnic publicitari, articulista i professor del Seminari de Publicitat, creador del Comissariat de Propaganda durant la Guerra Civil ( es famós el seu cartell “ Aixafem el feixisme”),literat sense publicacions, fotògraf industrial i artístic, calçotaire, alguerista, sardanista, viatger incansable i, sobre tot, amic del seus amics.

Una personalitat en definitiva que es precís conèixer per tots aquells que estimem la fotografia.

Desitjant que sigui del vostre grat us hi esperem.

Pere M. Puigdollers