Del Duc 14, Pral. 08002 Barcelona
Telf. 933 016 581 • afc@afc.cat

Dilluns a dissabte de 17:30h a 21:00h

Entitat reconeguda per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi

Visita a l’exposició Duane Michals. Fundació MAPFRE

 

Duane Michals2

DATA PREVISTA: 23 de juny

LLOC: Fundació MAPFRE. C/ Diputació 250 Barcelona (entre Rambla Catalunya i Balmes)

PUNT DE TROBADA: A l’entrada

COM ARRIBAR: Al ser cèntric hi ha molts autobusos i el Metro Passeig de Gràcia (Línies 2,3 i 4)

HORA DE TROBADA: A les 10h30’. La visita es guiada i s’inicia a les 10h45’

HORARI DE LA ACTIVITAT: La visita dura una hora però després ens podem quedar  a veure-la tranquil·lament.

DESCRIPCIÓ DE LA ACTIVITAT: Disposarem de guia professional i se’ns lliuraran unes  audioguies per facilitar l’audició sense que hagi d’aixecar la veu. Al final ens repartiran un petit llibret explicatiu del fotògraf.

PREU: En atenció a L’AFC només es paga el guia professional  més l’audioguia.  Donat el poc coneixement que es té d’aquest fotògraf aquí i, a la vegada, l’interès que ha despertat el seu coneixement, hem pensat que més valia agafar un guia amb formació específica.  El preu total es de 8€ que inclou la audioguia.

DESCRIPCIÓ: Enviar correu a  sortides@afc.cat  indicant el nom i el número de soci.

Duane Michals va néixer el 16 de febrer de 1932 a Mckeesport (Pensilvania) on el pare era obrer metal·lúrgic. La seva formació es va orientar cap el disseny  estudiant Belles Arts a Denver  i després a New York on va abandonar aquest camí.

Com fotògraf ha estat un home autodidacta. En 1958 durant una visita a Rússia va fer retrats amb algun problema doncs estàvem en la guerra freda. Després vas col·laborar amb revistes com Esquire, Vogue i Mademoiselle però aviat va començar a treballar pel seu compta. Va tenir influencies surrealistes de Magritte i Balthus. La seva fotografia no es queda en el pur element gràfic sinò que crea  petites històries plenes de poesia que molt sovint acompanya  amb textos en relació a l’existència humana. Fotografies seves hi ha al MoMa, el Getty i en museus de Filadèlfia, Estocolm, Kioto, Canberra i Jerusalem, entre d’altres

L’exposició constitueix la narració més detallada fins avui del treball d’aquest artista i a través de fotografies explora la seva carrera des de els anys 50

Desitjant que sigui del vostre grat us hi esperem

 

Pere M. Puigdollers