Del Duc 14, Pral. 08002 Barcelona
Telf. 933 016 581 • afc@afc.cat

Dilluns a dissabte de 17:30h a 21:00h

Entitat reconeguda per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi

Visita a l´exposició “Brassai” Fundació MAPFRE

 

 

Brassai Parella

 

DATA PREVISTA: 9 de març

LLOC: Fundació MAPFRE. C/ Diputació 250 Barcelona (entre Rambla Catalunya i Balmes)

PUNT DE TROBADA: A l’entrada

COM ARRIBAR: Al ser cèntric hi ha molts autobusos i el Metro Passeig de Gràcia (Línies 2,3 i 4)

HORA DE TROBADA: A les 10:30 hores. La visita es guiada i s’inicia a les 10:45 hores

HORARI DE LA ACTIVITAT: La visita dura una hora però després ens podem quedar a veure-la tranquil·lament.

DESCRIPCIÓ DE L´ ACTIVITAT: Disposarem de guia professional i se’ns lliuraran unes audioguies per facilitar l’audició sense que hagi d’aixecar la veu.

PREU: En atenció a L’AFC només es paga el guia professional més l’audioguia. Donat el poc coneixement que es té d’aquest fotògraf aquí i, a la vegada, l’interès que ha despertat el seu coneixement, hem pensat que més valia agafar un guia amb formació específica. El preu total es de 8€ que inclou la audioguia.

Brassaï, pseudònim amb el que s’ha conegut com fotògraf Gyula Halász, encara que en altres arts es va conèixer per el seu nom real., va néixer a Brassó, d’on deriva el seu pseudònim, al imperi austrohongarès al 1899, encara que al 1924 es va instal·lar definitivament a Paris on morí al 1984.

Va començar com periodista i en paral·lel feia fotos de carrer que va acabar absorbint la seva feina. Dedicat bàsicament a la vida nocturna edita el 1932 el llibre Paris la nuit que el va donar a conèixer. Les seves fotos ens mostren un gran dominador de la llum, que apareix de forma constant donant vida a cada una de elles. Jo diria que, sense ell saber-ho, es un gran representant de la Street Photo de la època.

Va estar molt introduït en la vida de Paris i conegué als personatges més interesants de la època dels qual va fer mols retrats, alguns dels quals son a la exposició.

Amb la entrada dels alemanys a Paris va haver d’interrompre la fotografia de carrer i es va dedicar a dibuixar, esculpir i escriure sent molt apreciat en totes aquestes arts.

A la planta baixa de la exposició es presenta el Paris nocturn i a la superior seccions temàtiques que reuneixen la resta de la seva obra fotogràfica.

L’exposició constitueix la narració més detallada del treball d’aquest artista i ha de ser visita obligada per tots els amants de la fotografia que vulguin trobar un gran treball de escenes interiors i exteriors, amb tipus de tota mena i tot això envoltat d’una llum increïble,

INSCRIPCIÓ: Enviar correu a: sortides@afc.cat indicant el nom i el número de soci.

Desitjant que sigui del vostre grat us hi esperem.

Pere M. Puigdollers