Del Duc 14, Pral. 08002 Barcelona
Telf. 933 016 581 • afc@afc.cat

Dilluns a dissabte de 17:30h a 21:00h

Entitat reconeguda per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi

Trobada per parlar de Grafitti i Street Art

 

 

 DSC01067

Barcelona Graffiti and Street Art

La fotografia de graffitis entra dins del gènere que hem batejat com Street Photo però amb una personalitat pròpia molt marcada.

De fet hauríem de parlar de Graffiti per un costat i Street Art per un altre. Per parlar d’aquest tema, he convidat a Lluís Olivé, fotògraf especialitzat en aquest gener des de 2005.

Ens explicarà que s’entén per Street Art i les seves múltiples variacions, la més coneguda els Grafittis.

Lluís Olivé és un fotògraf enamorat de les parets barcelonines. Aquestes parets que ens criden a tot color i que ha estat retratant des de 2005.

Les seves fotos s’han convertit en un portafoli del millor street art de la ciutat, captant les millors obres des de llavors. I, en conseqüència, també és una evolució del panorama artístic de la Ciutat Comtal en l’última dècada, temps durant el qual ha pogut capturar més de 2.500 retrats.

La ciutat de Barcelona, ​​tristament, ha pres mesures per limitar l’street art en els últims anys.

En algunes àrees de la ciutat, es podien veure milers de murals, peces, plantilles o cartells i això havia començat a atreure turistes interessats en l’escena artística, fins al punt d’eclipsar a altres capitals. Però d’això, fa temps.

No obstant això, segons alguns artistes, la ciutat i el sector immobiliari van veure oportunitats de desenvolupament i van acabar asfixiant una escena que havia inspirat llibres, webs, vídeos, galeries i esdeveniments culturals. Així es va entrar en una espiral de destrucció del street art en benefici, com sempre, d’empreses privades i centres comercials.

El mateix artista confirma la reducció que s’ha produït en aquest àmbit.

El podeu trobar a…

Desitjant que aquesta proposta sigui del vostre gust, us esperem.

Josep Vicente

DATA PREVISTA: dimecres 9 de maig

HORARI: de 18.30 a 20:00 h aproximadament.

INSCRIPCIÓ: Solament els no socis, si desitgen venir, hauran d’apuntar-se enviant un correu a cultura@afc.cat

_DSC5256