Del Duc 14, Pral. 08002 Barcelona
Telf. 933 016 581 • afc@afc.cat

Dilluns a dissabte de 17:30h a 21:00h

Entitat reconeguda per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi

Sortida fotogràfica St. Joan Despí, fotografiant cases singulars

 

3 st.joan despícapçal

VISITAREM:

– Can Negre

– La Torre de la Creu

– I un petit circuit pel nucli antic de St. Joan Despí

DATA: dimecres 29 de maig

PUNT DE TROBADA: a la sortida de l’Estació de Renfe de Sant Joan Despí

HORA: 9:45

COM ARRIBAR-HI:

– RENFE, línia R-4 (Manresa – Sant Vicenç de Calders), (Sants estació)

– Autobús TMB, L-78 (Estació de Sants-Sant Joan Despí), L-52 de Santa Eulàlia a SantFeliu de Llobregat, i L-46 de Cornellà a Sant Just
Desvern, enllaç amb el metro línia V (parada de Sant Ildefons)- L-10 Oliveras. El Prat. Sant Just (Pl. Parador). 63 Barcelona (Pl. Universitat) -Sant Joan Despí (Pla del vent)

– Trambaix, línies T-1 i T-2, parada Bon Viatge.
– Autopista A-2, sortida Sant Joan Despí.- Carreteres C-31 E (N-II) i BV-2001.

captura-564x556C (1)

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT:

Poques persones saben que el nucli antic de Sant Joan Despí conté un patrimoni arquitectònic molt important de l’obra de l’arquitecte Josep Maria Jujol, col·laborador de Gaudí en els seus projectes més coneguts con la Sagrada Família i el Parc Güell de Barcelona.

Jujol va construir diversos edificis a Sant Joan Despí, població en la que va viure-hi molts anys. Visitarem en primer lloc CAN NEGRE, antiga masia reformada per Jujol que aconseguí convertir-la en una ‘casa màgica’ on els espais domèstics es transformen en metàfores plenes de significació poètica i religiosa. 

La façana destaca per les finestres i pel balcó-mirador en forma de carrossa. A l’interior trobem l’escala coronada per una espectacular cúpula decorada amb la singular riquesa cromàtica pròpia de Jujol; la capella és una explosió de formes i colors, la sala dels ocellets i les golfes ens oferiran moltes ocasions de fer bones fotografies

Des de Can Negre ens dirigirem a la Torre de la Creu, en el camí trobarem algunes edificacions dissenyades per Jujol, les façanes de les quals són interessants de fotografiar

Arribarem a LA TORRE DE LA CREU on visitarem el seu interior. La Torre de la Creu es pot qualificar d’edifici emblemàtic en l’obra de Jujol, ja que hi vincula amb tota llibertat creativa el treball com a arquitecte i com a artista en un projecte únic de caràcter molt singular.

L’edifici està format a base de la intersecció de cinc cilindres de diferents diàmetres i alçades, dividits per una eix que separa els dos habitatges que s’hi van instal·lar originalment. En aquest conjunt els dos cilindres més petits es van fer servir per les escales amb forma d’hèlix, un dels elements més singulars i plàstics de l’edifici. El teulat és d’un disseny força expressiu. Hi destaquen les emblemàtiques cúpules i xemeneies que li donen el nom popular de «Torre dels ous».

Jujol ha estat un personatge singular i la seva imaginació ha traspassat fronteres, fins al punt de ser un arquitecte amb càtedra dedicada a la Universitat de Tòquio. Entre els seus admiradors es troba l’actor nord-americà John Malkovich, que en diverses ocasions ha visitat les seves obres. A cadascuna de les obres de Jujol es descobreix l’esperit renovador de la seva arquitectura que transforma l’espai i la matèria per a crear un món màgic, on barreja un traç innovador amb elements inhabituals, creant una metàfora visual molt interessant per a la mirada fotogràfica

Parlant en termes fotogràfics, les dues cases en ofereixen múltiples i variades ocasions d’aconseguir imatges diferents i de gran impacte visual. Es recomana portar grans angulars, flaix i si voleu també el trípode.

HORARI DE L’ACTIVITAT: de 10:00 a 12:30 hores aproximadament

PREU: 84,00 euros tot el grup, a repartir entre els inscrits

INSCRIPCIÓ: Envia correu a sortides@afc.cat  indicant nom i número de soci

(no heu de respondre a aquest correu)

Desitjant que aquesta proposta sigui del vostre gust, us esperem

_DSF9547peu