Del Duc 14, Pral. 08002 Barcelona
Telf. 933 016 581 • afc@afc.cat

Dilluns a dissabte de 17:30h a 21:00h

Entitat reconeguda per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi

Sortida fotogràfica: Racons amagats de Barcelona: El Jardí dels Tarongers i la Casa Bartomeu

 

 

anunci 1

DATA: dimecres, 26 de juny

PUNT DE TROBADA: Jardí dels Tarongers (Consell Català de la Música)

Carrer La Ràbida, nº 5 08034 Barcelona

HORA: 10:30 hores

COM ARRIBAR-HI:

  • Amb cotxe privat

  • Amb Bus V-5 i després continuar a peu pel carrer de l’abadessa de Olzet i carrer la Rabida fins al nº 5

  • Amb Bus del barri 113, deixa més a prop però surt cada 1/2 hora

mapa

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT:

Barcelona és plena de racons i espais amagats que moltes persones desconeixen. Descobrir-los és una sorpresa agradable i si, a més, ens poden oferir bones fotografies, el gaudir està garantit.

En aquesta sortida fotogràfica visitaren el JARDÍ DELS TARONGERS i la CASA BARTOMEU.

La Casa Bartomeu és una casa noucentista d’estil marcadament mediterrani on hi va viure el mecenes Josep Bartomeu fins l’any 1980.

Fa més de mig segle, l’industrial Josep Bartomeu i Granell (Barcelona, 1888-1980) melòman i mecenes musical, va convertir aquesta magnífica finca de Pedralbes en el centre d’una intensa activitat artística, especialment musical, que donava cabuda a nombrosos gèneres, des de l’òpera fins a la música de cambra o el cant coral. Entre 1948 i 1958, aquest racó tranquil de la Barcelona més adinerada va ser escenari d’una programació estable que s’allargava durant tot l’any, a l’estiu al jardí dels Tarongers i a l’hivern, en la sala de música decorada amb tapissos al·legòrics del mestre muralista Antoni Vila i Arrufat.

La casa l’envolten tres jardins i l’interior està decorat amb pintures i mobiliari de l’època . Donat que en Josep Bartomeu era un mecenes d’artistes, tant l’interior com l’exterior de la casa són plens de figures, vitralls i escultures. L’interior és ple de detalls i decoracions singulars. També te una sala d’acústica perfecta per a fer-hi concerts on es troben els murals de l’artista Vila Arrufat.

En l’actualitat la casa és la seu del Consell Català de la Música entitat que te com a objectiu dedicar el el Jardí dels Tarongers i la Casa Bartomeu a les noves fornades de músics, tant intèrprets com compositors, i convertir, d’aquesta manera, Pedralbes en un punt neuràlgic de la música a la ciutat de Barcelona i al país.

Acabada la visita, podem baixar fins al Palau Reial de Pedralbes per arrodonir la sortida amb unes quantes instantànies dels seus jardins

HORARI DE L’ACTIVITAT: de 10:30 a 12:30 hores aproximadament

PREU: gratuït

INSCRIPCIÓ: Enviar correu a sortides@afc.cat indicant nom i número de soci

(no heu de respondre a aquest correu)

Desitjant que aquesta proposta sigui del vostre gust, us esperem.

anunci 2