Del Duc 14, Pral. 08002 Barcelona
Telf. 933 016 581 • afc@afc.cat

Dilluns a dissabte de 17:30h a 21:00h

Entitat reconeguda per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi

Sortida fotogràfica: L’Hora Blava al 22@ de Barcelona

 

foto 1

Autor: Josep Soler

 DATA: Dijous, 25 de març del 2021

PUNT DE TROBADA: Porta d’entrada del Museu del Disseny de Barcelona
Pl. de les Glòries Catalanes, 37-38 08018 Barcelona
HORA: 18:00 hores

COM ARRIBAR-HI: Metro: Línia 1 Glòries (c. d’Àlaba). Autobús: Línies 7, 192, V23, V25 i H12. Tramvia: Trambesós T4, T5, T6

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT:

Després d’un any d’aturada forçosa per la pandèmia, amb l’arribada de la primavera sembla per que fi podrem començar a recuperar algunes activitats de les clàssiques que fèiem a l’AFC com per exemple, les sortides fotogràfiques.

La primera sortida que hem organitzat és una que reuneix totes les mesures de seguretat, especialment perquè serà a l’aire lliure. Es tracta d’un itinerari pel districte del 22@ per gaudir de la seva espectacular arquitectura. Aquesta sortida serà la segona part de la que vàrem fer al gener del 2019, on vàrem gaudir de les llums del matí, amb forts contrastos i ombres espectaculars. Ara, en aquesta segona edició, podrem aprofitar les llums del capvespre quan el sol es pon, el cel es torna blau fosc i els edificis es converteixen en joies rutilants amb les llums càlides de la seva il·luminació. Tot un espectacle fotogràfic

El Districte 22@ es una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona que va sorgir l’any 2000 amb l’objectiu de transformar 200 hectàrees de sòl industrial del barri de Poblenouen un districte productiu innovador. Tanmateix, dintre d’aquest pla es contemplà la protecció del ric patrimoni industrial que es concentra al barri. Per tal d’afavorir el procés de recuperació dels símbols de la memòria industrial del Poblenou, l’any 2006 es van incloure al Catàleg de patrimoni de la ciutat de Barcelona 114 elements i conjunts fabrils que han contribuït de forma clara a definir l’espai urbà del Poblenou i que veuran preservades la seva estructura, passatges, edificis d’habitatges i estructures parcel·làries amb instruments normatius específics com per exemple, els destinats a preservar les nombroses xemeneies que coronen el paisatge, potser una de les característiques històriques més destacades que fan del Poblenou un barri molt singular. 

Nosaltres farem un recorregut que començarà al Museu del Disseny a les 6 de la tarda, passejarem per la zona fins al carrer Sancho d’Àvila, tornarem per la Diagonal fins arribar al peu de la Torre Glòries que a aquella hora, nit tancada, ja estarà plenament il·luminada.

foto 2

Autora: Anna Barnés

Tot desitjant-vos moltes i bones fotografies i amb la il·lusió que aquesta sortida sigui del vostre gust, us hi esperem!

Calendari i horari

HORARI DE L’ACTIVITAT: de 18:00 a 20:00 hores aproximadament

PREU: Gratuït

INSCRIPCIÓ: Enviar correu a sortides@afc.cat indicant nom i número de soci

(No heu de respondre a aquest correu)

foto 3

Autora: Anna Barnés