Del Duc 14, Pral. 08002 Barcelona
Telf. 933 016 581 • afc@afc.cat

Dilluns a dissabte de 17:30h a 21:00h

Entitat reconeguda per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi

Sortida fotogràfica: El Barri de la Mercè i el Palau Mornau (Museu de la Marihuana)

 

ANNA BARNÉS

ANNA BARNÉS

 DATA: dimecres, 4 de març

PUNT DE TROBADA: Final de les Rambles, davant el Museu de Cera

HORA: 10:00 hores

COM ARRIBAR-HI:

Metro: Lìnia3 verda, Drassanes sortida Rambla

Bus: 59, V13

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT:

Us convidem a descobrir els racons més fotogràfics d’una de les zones més emblemàtiques de Barcelona: el barri de la Mercè.

Passejarem, càmara en ma, pels voltants del carrer Ample, coneixerem una mica de la seva història, dels seus passatges, dels seus carrers estrets (alguns amb petits ponts que uneixen els edificis) i de algunes de les seves peculiars places on la llum dibuixa ombres i escenes interessants de fotografiar.

ANNA BARNÉS

Finalment entrarem al Palau Mornau, edifici singular d’estil modernista situat al carrer Ample.

Podrem admirar la gran escalinata de pedra on el sostre llueix amb una espectacular claraboia decorada amb vidres de colors. En la planta noble de l’edifici destaca el treball de decoració dels sostres, sobretot el de l’antiga sala de ball, la xemeneia modernista o el pati d’estil andalús on encara es conserva una porta de fusta que antigament portava a la capella.

Actualment el Palau Mornau és la seu del Museu de l’Haixix, la Marihuana i el Cànem de Barcelona. Hi ha exposades més de 6.500 peces històriques relacionades amb la planta del cànnabis que ha recollit el seu fundador, Ben Dronkers, durant 40 anys. El museu presenta una obra permanent que explica el cultiu, l’ús i el consum de la planta des dels antics rituals fins a la medicina moderna.

Aquest Museu és una petita joia per a l’ull del fotògraf, la seva arquitectura ens ofereix magnífiques imatges plenes de formes i colors. Els objectes exposats a les parets i a les vitrines son tot un descobriment per conèixer els diferents usos aplicats a una planta, el cànem, que ha estat utilitzada per diferents cultures al llarg dels segles.

ANUNCI_3

ANNA BARNÉS

Esperem que aquest recorregut fotogràfic sigui del vostre gust i que gaudiu coneixent més a fons un dels barris més representatiu de la Barcelona antiga.

Tot desitjant-vos moltes i bones fotografies, us hi esperem!

HORARI DE L’ACTIVITAT: de 10:00 a 12:30 hores aproximadament

PREU: 7,20 (entrada al Museu) Porteu l’import just

INSCRIPCIÓ: Enviar correu a sortides@afc.cat indicant nom i número de soci

(no heu de respondre a aquest correu)