Del Duc 14, Pral. 08002 Barcelona
Telf. 933 016 581 • afc@afc.cat

Dilluns a dissabte de 17:30h a 21:00h

Entitat reconeguda per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi

Sortida fotogràfica als Jardins de Mossèn Costa i LLobera

 

_DSF2921.cosjardins

Sortida fotogràfica als Jardins de Mossèn Costa i Llobera

 

DATA PREVISTA: dilluns 18 de setembre.

PUNT DE TROBADA: davant del restaurant “Martínez”.

COM ARRIBAR: Funicular de Montjuïc.

 (També es pot anar amb els autobusos 55 i 150).

 HORA DE TROBADA: A les 9.40 h.

HORARI DE L’ACTIVITAT: de 10: 00 h. a 12.30 h.

PREU: Activitat gratuïta.

INSCRIPCIÓ: Enviar correu a sortides@afc.cat indicant nom i numero de soci (no heu de respondre al correu comunicacio@afc.cat)

Fotografiar els Jardins de Mossèn Costa i Llobera.

És un dels jardins especialitzats en cactus i plantes suculentes (crasses) més important d’Europa. Orientats al mar, a recer de la muntanya de Montjuïc que els acull, estan situats en un mirador privilegiat.

Mossèn Costa i Llobera ofereix una vista panoràmica espectacular sobre la franja litoral de la ciutat i el port.

El jardí és una aula privilegiada a l’aire lliure, que permet conèixer les estratègies evolutives de les plantes crasses, les quals han generat varietats especialitzades en el baix consum hídric.

A finals dels anys 80 el New York Times va publicar un article en què situava aquests jardins entre els millors del món. Més enllà d’aquesta opinió es pot afirmar que objectivament aquí es troba una de les millors col·leccions de plantes crasses que existeixen, amb interessants espècies exòtiques. Només per aquesta raó la visita ja paga la pena.

Un passeig per aquests jardins equival a fer un llarg viatge a diversos indrets del planeta, per zones tropicals, desèrtiques i de muntanya, amb una varietat vegetal inèdita a la resta de la ciutat de Barcelona i a tot Catalunya. Part de la riquesa botànica d’Austràlia, Sud-àfrica, el Marroc, Xile, Equador, Brasil, Paraguai i Mèxic, entre molts altres països, hi és representada.

Prop dels jardins.

També cal tenir en compte les excel·lents vistes sobre el port des de Miramar i la possibilitat de contemplar i fotografiar una de les zones menys freqüentades de Montjuïc.

Desitjant que aquesta proposta sigui del vostre gust, us esperem.

Josep Vicente.