Del Duc 14, Pral. 08002 Barcelona
Telf. 933 016 581 • afc@afc.cat

Dilluns a dissabte de 17:30h a 21:00h

Entitat reconeguda per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi

Sortida fotogràfica als Búnkers del Carmel

 

 

Buncar03

DATA PREVISTA: diumenge 21 de gener
PUNT DE TROBADA: andana de la estació “El Carmel

COM ARRIBAR: Metro L5

HORA DE TROBADA: A les 16.15 h. Procureu ser puntuals doncs a les 16.30 ens hem de trobar amb Daniel Rivera que ens portarà als búnkers per una ruta molt interessant.
HORARI DE L’ACTIVITAT: de 16.30 a 19:30 h aproximadament.

PREU: Activitat gratuïta.

INSCRIPCIÓ: Enviar correu a sortides@afc.cat indicant nom i numero de soci (no heu de respondre al correu comunicacio@afc.cat)

Els accessos

Aquesta sortida la podríem qualificar com a excursió fotogràfica doncs la proposta que ens va fer l’amic Daniel es d’anar als búnkers per una zona boscosa que te unes vistes impressionants sobre la ciutat. Ell coneix molt bé la zona doncs viu molt a prop.

El trajecte, des de on ens trobarem amb ell fins als búnkers, dura una hora aproximadament i ja podrem començar a fer fotografies quan entrem al bosc.

Què són els Bunkers del Carmel?

Com bé indica el seu nom, són antics búnquers. Però indaguem una mica més en la seva història.
Aquests Búnquers es van construir en l’any 1937 durant la Guerra Civil Espanyola. Coneguts com els canons antiaeris del Carmel van servir de defensa antiaèria a Barcelona. Aquí van estar fins als anys 50.

Els seus següents “propietaris” van ser persones que vivien a les barraques, les quals van abandonar aquests amb els Jocs Olímpics del 92 ‘, any en el qual es decideixen enderrocar les barraques deixant aquest lloc com el coneixem avui dia.

Des de fa un parell d’anys els búnkers estan inclosos a la llista de llocs visitats pels turistes. També acostuma a haver gent jove. Sobretot quan el temps acompanya. Més que els búnkes, el que gaudireu de veritat és de les millors vistes sobre Barcelona i també sobre Collserola i El Tibidabo. Si l’atmosfera està neta, el diumenge és més probable que un dia feiner, podrem fer unes fotos panoràmiques espectaculars.

Desitjant que aquesta proposta sigui del vostre gust, us esperem.

Josep Vicente