Del Duc 14, Pral. 08002 Barcelona
Telf. 933 016 581 • afc@afc.cat

Dilluns a dissabte de 17:30h a 21:00h

Entitat reconeguda per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi

Sortida fotogràfica al Palau Güell

 

 

IMG_2583

 

DATA PREVISTA: dissabte 25 de novembre. Dedicada als que els compromisos laborals no els permeten vindre en dies feiners.
PUNT DE TROBADA: A la Rambla, a l’alçada del Carrer Nou de la Rambla.COM ARRIBAR: Metro L3 (està entre Liceu i Drassanes).

També es pot anar amb els autobusos 59, 91 i V13

HORA DE TROBADA: A les 9:40 h
HORARI DE L’ACTIVITAT: de 10:00 a 12:30 h

PREU: General 12 €, Reduïda 9 € i Mini 5 €. Admeten la Targeta Rosa.

INSCRIPCIÓ: Enviar correu a sortides@afc.cat indicant nom i numero de soci (no heu de respondre al correu comunicacio@afc.cat)

 

 El Palau Güell

És un edifici dissenyat per l’arquitecte Antoni Gaudí, màxim representant del modernisme català, entre 1886 i 1890. El palau està situat al carrer Nou de la Rambla núm. 3-5 de Barcelona, al barri del Raval.

L’empresari i mecenes barceloní Eusebi Güell va encarregar al seu amic Gaudí la construcció de la seva residència familiar, que havia de ser també un punt de trobada de la burgesia d’aquell moment. És la primera obra de gran envergadura que Eusebi Güell va confiar a Gaudí i destaca per com l’arquitecte va concebre l’espai i la llum.

Aquesta obra pertany a l’etapa orientalista de Gaudí (1883-1888), període en què l’arquitecte realitza una sèrie d’obres inspirades en l’art del Pròxim i Extrem Orient (Índia, Pèrsia, Japó), així com en l’art islàmic hispànic, principalment el mudèjar i nassarita. Gaudí emprà amb gran profusió la decoració en rajola ceràmica, així com els arcs parabòlics, cartel·les de maó vist i rematades en forma de templet o cúpula.

L’edifici s’estructura en diverses plantes funcionalment diferenciades, amb una entrada amb forma d’arc de catenària de dimensions impressionants i una distribució de les estances al voltant del saló central, l’eix principal i vertebrador de l’edifici.

Al terrat hi ha vint xemeneies que, lluny de ser tractades com a simple xemeneies Gaudí les va concebre com a escultures. Amb això, inicià una forma de dissenyar les xemeneies que aniria desenvolupant a les seves obres següents, fins a arribar a assolir resultats espectaculars a la Casa Milà.

Gaudí va comptar per a la seva construcció amb la col·laboració de l’arquitecte del seu taller Francesc Berenguer, el mestre forjador Joan Oñós, l’ebenisteria d’Antoni Oliva i Eudald Puntí, la decoració, vitralls i mobiliari de Francesc Vidal i Jevellí i la pintura d’Aleix Clapés i Puig.

El Palau va ser inscrit a la llista del Patrimoni Mundial per la UNESCO pel seu valor universal excepcional el 1984.

A considerar al fer la visita

Heu de tindre en compte que aquest edifici consta de varies plantes però les estàncies que trobareu a cada una d’elles no son de gran superfície. Caldrà doncs portar un bon angular (28 mm o menys).

No es permet portar flash, trespeus ni tan sols mono-peu. Textualment m’han dit “rés més que la càmera”.

Desitjant que aquesta proposta sigui del vostre gust, us esperem.

Josep Vicente