Del Duc 14, Pral. 08002 Barcelona
Telf. 933 016 581 • afc@afc.cat

Dilluns a dissabte de 17:30h a 21:00h

Entitat reconeguda per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi

Sortida fotogràfica al Metro de Barcelona L9

 

L9_1sortcos

DATA PREVISTA: dimecres 18 d’octubre.


PUNT DE TROBADA: Vestíbul de la estació Zona Universitària (L9).

COM ARRIBAR: Metro (L3 i L9).

També es pot anar amb els autobusos que van a la Zona Universitària.

HORA DE TROBADA: A les 10.15 h

HORARI DE L’ACTIVITAT: de 10.30 a 12.30 h

PREU: Activitat gratuïta.

INSCRIPCIÓ: Enviar correu a sortides@afc.cat indicant nom i numero de soci (no heu de respondre al correu comunicacio@afc.cat)

PERMISOS: Estem tramitant que ens autoritzin a fotografiar les estacions sense cap impediment. Ens consta que no hi haurà cap problema.

En tractar-se de fotògrafs aficionats, estem intentant que ens permetin l’ús del trespeus. Això no ho sabrem fins a darrera hora. Per tant és important que us inscriviu perquè us pugui comunicar si podreu vindre amb el trespeus.

Estacions de la L9 que han rebut el premi FAD 2016

La línia 9 sud és el tram que va de Zona Universitària al aeroport del Prat.

Tres de les estacions d’aquesta línia, Europa Fira, Mercabarna i Parc logístic han estat guardonades amb el premi FAD d’interiorisme del 2016. El guardó ha estat per l’estudi d’arquitectes Garcés – De Seta – Bonet (http://www.garces-deseta-bonet.com/portfolio_page/3-estacions-de-metro-l9-barcelona/).

Adjunto la valoració del jurat per entendre per que aquestes estacions mereixen ser visitades i fotografiades.

A: Barcelona i L’Hospitalet de Llobregat

Autors: Garcés – de Seta – Bonet arquitectes, TEC4 Enginyers Consultors

Valoració del jurat: “El que va resultar impressionant va ser el reconeixement i la intel·ligència en la lectura de la preexistència, com si es tractés d’un jaciment arqueològic. És una ruïna moderna que treballa d’una manera gairebé museològica o escènica. Les opcions escollides per a la il·luminació, la ubicació dels controls, la senyalització, els panells acústics i les entrades de llum natural doten els interiors d’una gran noblesa. Les tres estacions de metro semblen arribades d’un escenari post apocalíptic en el qual les superfícies adquireixen un caràcter pictòric per l’efecte que la llum i l’ombra produeixen en les textures de les superfícies. Cal valorar, per tant, el control d’escala i gestos mínims i eficaços que fan emblemàtic aquest projecte.”

Observeu les excel·lents fotografies publicades a la web adjunta per fer-vos una idea del que ens trobarem al arribar a aquestes estacions.

Itinerari de la sortida

Ens trobarem al vestíbul d’accés a les andanes de la estació Zona Universitària. Permet fer bones fotos i també la del grup.

No cal visitar les altres tres ja que responen al mateix plantejament. Deixarem la de Parc Logístic fora de la visita.

No obstant, inclourem una no premiada però amb un vestíbul espectacular, la de Fira. Els que porteu un bon angular us ho passareu força bé.

Desitjant que aquesta proposta sigui del vostre gust, us hi esperem.

Josep Vicente