Del Duc 14, Pral. 08002 Barcelona
Telf. 933 016 581 • afc@afc.cat

Dilluns a dissabte de 17:30h a 21:00h

Entitat reconeguda per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi

Sortida fotogràfica a Plaça Cerdà i plaça d’Europa

 

 P_EUROPA_L'HOSPITALET_WEB

DATA PREVISTA: dissabte,6 d’abril

COM ARRIBAR: Metro L9-sud/ FGC Línies Llobregat-Anoia

PUNT DE TROBADA: Exterior de l’estació Ciutat de la Justícia de FGC

HORA DE TROBADA: A les 16.45 hores.

HORARI DE L’ACTIVITAT: de 17,00 a 20,00 hores aproximadament.

PREU:  sens cost.

VISITAREM:

  • Plaça Ildefons Cerdà a Barcelona
  • Ciutat de la Justícia a L’Hospitalet de Ll.
  • Plaça Europa a L’Hospitalet de Ll.

Durada la visita 3 hores.

INSCRIPCIÓ: Envia correu a sortides@afc.cat indicant nom i numero de soci (no heu de respondre al correu comunicacio@afc.cat)._____________________________________________________

Plaça d’Ildefons Cerdà

Forma ​​part de La Bordeta, al districte de Sants-Montjuïc, molt a prop del límit del municipi de l’Hospitalet de Llobregat. Porta el nom del famós urbanista de la ciutat, Ildefons Cerdà. És essencialment una gran rotonda que connecta diferents parts de la ciutat. Els nous tribunals de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat, coneguts col·lectivament amb el nom de Ciutat de la Justícia, es troben a la zona immediata d’aquesta plaça.

Plaça d’Europa

La transformació urbana de la Gran Via fins al riu Llobregat per convertir tota aquesta àrea en un dels motors econòmics de l’àrea metropolitana de Barcelona. El projecte es basa en la construcció de la plaça com a porta d’accés a la nova Fira i de la ciutat de L’Hospitalet de Llobregat, concebuda com una operació emblemàtica per acabar sent el punt neuràlgic de la nova Gran Via. Aconseguir complexitat d’usos, integració estructural, flux de mobilitat, urbanització de vials i zones verdes de qualitat, excel·lència arquitectònica, innovació tipològica i ambiental de l’edificació i viabilitat econòmica.

Recomanacions

Cal valorar l’opció de portat un 3 peus , a última hora de la tarda la llum és més baixa. Aquesta zona de la ciutat és bastant nova en edificis d’arquitectura més minimalista i de formats, dimensions i elements diversos.  Gran angular un objectiu a tindre en compte.
També durant el recorregut d’un tram de la Gran Via permetrà treure profit del tràfic rodat i persones. Aquesta sortida pot donar força joc a combinacions de volums, formes, colors, ombres, reflexos i com no l’hora de llum blava.

Desitjant que aquesta proposta sigui del vostre gust, us esperem.

Pere Josep  Sánchez Romero

 

 

CIUTAT_JUSTICIA_web