Del Duc 14, Pral. 08002 Barcelona
Telf. 933 016 581 • afc@afc.cat

Dilluns a dissabte de 17:30h a 21:00h

Entitat reconeguda per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi

Sortida fotogràfica a la Casa Vicens d´Antoni Gaudí

 

 

 DSC00154

DATA PREVISTA: dilluns 14 de maig.

PUNT DE TROBADA: davant la mateixa casa al carrer de les Carolines, 20

COM ARRIBAR:

  • Metro L3 (Lesseps o Fontana)

  • Bus 27 o D40 per Príncep d’Asturies.

  • Bus 22, 24 i V17 per Gran de Gràcia. Cal baixar a la Plaça de Trilla.

HORA DE TROBADA: A les 17.15 h. Procureu ser puntuals doncs a les 17.30 començarà la visita guiada.

HORARI DE L’ACTIVITAT: de 17.30 a 19.00 h aproximadament.

 PREU: gratuït.

ACTIVITAT: Es tracta de una visita per la realització de fotografies. Malgrat això al principi ens faran una explicació de la casa i l’entorn de la seva realització.

PLACES LIMITADES: places exhaurides.

INSCRIPCIÓ: Enviar correu a sortides@afc.cat indicant nom i numero de soci. No heu de respondre a aquest correu del que rebeu el missatge.

Casa Vicens d’Antoni Gaudí

La Casa Vicens (1883-1885) de Barcelona, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 2005, s’aixeca al tranquil barri de Gràcia, com un oasi insòlit d’aroma oriental i mudèjar, cobert d’espectaculars rajoles verdes i blanques.

Va ser construïda seguint el projecte de casa d’estiueig realitzat per un jove Gaudí per encàrrec del senyor Manel Vicens i Montaner (1836-1895), corredor de canvi i borsa. És la primera obra que Gaudí va realitzar a Barcelona i on va poder desplegar tot el seu talent.

Crea una obra innovadora i original que trenca estilísticament amb tot el que s’havia construït anteriorment a Catalunya. La Casa Vicens és un dels primers exemples de la renovació estètica de l’art i l’arquitectura que va tenir lloc a tota Europa a finals del segle XIX. És el punt de partida de la trajectòria artística de Gaudí i està considerada una de les primeres obres mestres del modernisme.

Gaudí troba a la natura la font d’inspiració més important per a tota la seva obra i la Casa Vicens és un dels primers exemples, ja que veiem com diversos elements naturals es representen i s’integren a tot el conjunt.

Cal destacar la reixa de ferro forjat a l’entrada de la finca, que representa una fulla de palma, i les flors de clavell de moro que Gaudí adopta com element ornamental a les rajoles ceràmiques de la façana.