Del Duc 14, Pral. 08002 Barcelona
Telf. 933 016 581 • afc@afc.cat

Dilluns a dissabte de 17:30h a 21:00h

Entitat reconeguda per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi

Sortida fotogràfica a Esplugues de Llobregat

 

_DSC8558

Recorregut històric i fotogràfic per Esplugues de Llobregat

VISITAREM:

  • El carrer Montserrat

  • El Museu de Ceràmica “La Rajoleta”

  • El claustre del monestir de Santa Maria de Montsió

DATA PREVISTA: dijous 27 de setembre

COM ARRIBAR: Tram Baix Línies T1, T2 o T3 Parada a Can Clota

Busos: 63, 67, 68 o 78 Parada Av. Països Catalans / Carrer Sometents
PUNT DE TROBADA: Baixant del Tram a Can Clota i anant en direcció cap el Pont veureu una benzinera. Ens trobarem al davant.

HORA DE TROBADA: A les 8.45 h.

HORARI DE L’ACTIVITAT: de 9 a 11:30 hores aproximadament.

PREU: Visitarem el museu de Ceràmica “La Rajoleta”. La visita, guiada, costa 60 € a repartir entre els assistents (màxim 20). Porteu bitllets petits i monedes per facilitar el cobrament.

La visita al claustre del monestir de Santa Maria de Montsió és gratuïta.

INSCRIPCIÓ: Enviar correu a sortides@afc.cat indicant nom i numero de soci (no heu de respondre al correu comunicacio@afc.cat)

El carrer Montserrat

El carrer Montserrat forma part d’un singular conjunt paisatgístic que evoca el passat rural d’Esplugues.

El seu inici és a l’església de la població, i al llarg del seu recorregut podrem veure diverses construccions interessants, com el safareig i el pou de Can Cargol, una masia, Can Bialet, edifici de tipus basilical i diversos edificis particularment interessants. El tram es curt però dona per fer unes quantes bones fotografies.

Museu de ceràmica “La Rajoleta”

Integrat en el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya

Està instal·lat en una antiga fàbrica de ceràmica que va iniciar el seu funcionament l’any 1858, i que va tenir un protagonisme especial durant el Modernisme, època en la que va proveir de material ceràmic a arquitectes com Antoni Gaudí, Domènec i Muntaner, Puig i Cadafalch o Gallissà.

Després d’una història de més d’un segle, amb alts i baixos, fou tancada i fins l’any 1994 va restar en estat d’abandó. Des del 2002 el museu és obert a les visites públiques, i la seva activitat ha rebut el Premi Bonaplata, en la seva modalitat de Difusió.

Fotogràficament parlant, un d’aquells casos en que el contenidor (l’edifici i el solar) és tant o més interessant que el contingut.

Claustre del monestir de Santa Maria de Montsió

El monestir de Santa Maria de Montsió es troba actualment al carrer de l’Església, número 82. És la seu de la Comunitat de Monges Dominiques de clausura. La congregació va ser fundada el 1347 i, després de diversos trasllats, s’instal·là a la seu actual el 1948

El claustre gòtic construït al monestir del portal de l’Àngel va ser traslladat al de la Rambla de Catalunya, i posteriorment a Esplugues.

Aquest claustre gòtic excepcional constava en el seu primer emplaçament d’un total de 82 ogives. També es pot admirar dintre del claustre el sepulcre de Caterina Amat de Palou, priora del monestir de Montsió fins a l’any 1530, i una esplèndida font gòtica.

Desitjant que aquesta proposta sigui del vostre gust, us esperem.

Josep Vicente

DSCF6165