Del Duc 14, Pral. 08002 Barcelona
Telf. 933 016 581 • afc@afc.cat

Dilluns a dissabte de 17:30h a 21:00h

Entitat reconeguda per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi

Sessió Informativa sobre com Ajustar les Mides de les fotografies a imprimir o visualitzar

 

cosmides

 Introducció

Si quan fem una fotografia amb una càmera digital, volem respectar les proporcions de la presa original, ens trobarem que, segons el tipus de càmera, varien.

Després s’ha de tenir en compte quin ús volem donar a cada fotografia. Veure-la en un monitor o en un televisor. Potser imprimir-la?

En el primer cas podem considerar que gairebé qualsevol proporció és possible. Això no obstant, en el cas d’optar per la impressió, és important escollir mides de paper estàndard, ja que les mides especials encareixen notablement el cost de cada còpia.

Si quant a sensors, n’hi ha de moltes mides, però tan sols de dues proporcions (3/2 i 4/3), quant a papers el repertori és molt més variat.

Si no quadrem això abans d’encarregar la fotografia al laboratori, després ens l’entregaran retallada, a criteri de l’operari encarregar de la màquina i amb un probable disgust per part nostra.

També és molt important entregar les fotografies a la mida exacta i en quant a píxels, ajustada amb el programa amb què treballeu habitualment i en el que confieu. Si això ho fa el programa que controla la impressora, ens arrisquem que l’ajust sigui de menor qualitat. Això passa i més sovint del que us podeu imaginar

Programa

Tipus de sensors en quant a mides i en quant a proporcions.

Proporcions més adients per visualitzar les fotografies en pantalles digitals (monitors, tablets, telèfons, etc.)

Mides més adients per imprimir les fotografies.

Calendari i horari

Es farà el dilluns dia 17 de juliol de 18:30 a 20:30 hores

El plantejament estarà a càrrec d’en Josep Vicente.

Us animem a participar. No cal inscriure’s.