Del Duc 14, Pral. 08002 Barcelona
Telf. 933 016 581 • afc@afc.cat

Dilluns a dissabte de 17:30h a 21:00h

Entitat reconeguda per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi

Sessió fotogràfica d´Estudi Temàtica: “Dansa del Ventre”

 

image1“DANSA DEL VENTRE”

La Dansa Oriental és una de les danses més antigues del món, que combina elements de diferents països de l’Orient Mitjà i el Nord d’Àfrica, encara que els seus orígens precisos són incerts.
Als països àrabs aquesta dansa es coneix com a Raks Sharki que significa literalment Dansa Oriental. El nom Dansa del ventre es comença a utilitzar al segle XIX pels europeus que van viatjar als països exòtics a la recerca de noves cultures, costums i paisatges. Aquests viatgers la van batejar amb aquest terme sorpresos pels moviments de ventre i maluc que no existien en les danses europees.


En alguns pobles de l’antiguitat es pensava que la fertilitat humana estava directament relacionada amb la terra. A les dones, que eren les que creaven noves vides, se’ls atribuïa poders màgics.
En l’Anatòlia Central i mediterrània (Turquia), fa milers d’anys, les dones tenien danses rituals en honor a aquests poders màgics (cerimònies relacionades amb la fertilitat). Els homes estaven exclosos d’aquests rituals.

Aquesta dansa mil·lenària ens aporta tot un seguit de beneficis quan la practiquem, essent un llenguatge corporal que utilitza moviments essencials de la naturalesa: circulars, espirals, infinits… i també s’ha convertit en un sistema efectiu per potenciar l’autoestima i la feminitat de la dona.
Es pot practicar a qualsevol edat i no requereix cap preparació física ni cap tipus de cos específic, fins i tot històricament ha estat una ajuda durant l’embaràs.

Sóc la Isabel Moyano, vaig començar a ballar dansa del ventre l’any 2008, com una afició i s’ha acabat convertint en la meva passió . Aquesta dansa a poc a poc i sense adonar-me’n m’ha canviat i m’ha anat donant tot un seguit d’eines per guanyar en qualitat de vida, tant en l’àmbit físic com emocional. Actualment ballo en una companyia de dansa anomenada Al Nudhar, composta per quatre integrants. La meva formació en dansa és continuada, ja que és molt important estar al dia de totes les novetats que sorgeixen.

No et perdis aquesta nova sessió unica i apunta’t ja.

Calendari i horari

Es realitzarà el divendres dia 14 de setembre de 17:30 21:00 hores.

Places esgotades!

Moltes gràcies a tots/es per l´interés.

La sessió estará coordinada i dirigida per Pere-Lluis Serracanta.

Preu: 15 minuts 25 euros.

Places limitades a 10 fotògrafs. ( Entrada individual del fotògraf).

Al realitzar la reserva se´t comunicarà aproximadament la teva hora. Les reserves es faran per rigorós ordre d’arribada dels correus electrònics.

Et demanem que siguis puntual.

Per reservar plaça enviar correu a:  estudi@afc.cat

 

image3