Del Duc 14, Pral. 08002 Barcelona
Telf. 933 016 581 • afc@afc.cat

Dilluns a dissabte de 17:30h a 21:00h

Entitat reconeguda per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi

Segona Visita a l´exposició Shomei Tomatsu. Fundació MAPFRE.

 

 

tomatsuDATA PREVISTA: 28 de juny

LLOC: Fundació MAPFRE. C/ Diputació 250 Barcelona (entre Rambla Catalunya i Balmes)

PUNT DE TROBADA: A l’entrada

COM ARRIBAR: Al ser cèntric hi ha molts autobusos i el Metro Passeig de Gràcia (Línies 2,3 i 4)

HORA DE TROBADA: A les 10:00h. La visita es guiada i s’inicia a les 10.15 hores

 

HORARI DE LA ACTIVITAT: La visita dura una hora però després ens podem quedar a veure-la tranquil·lament.

DESCRIPCIÓ DE LA ACTIVITAT: Disposarem de guia professional i se’ns lliuraran unes audioguies per facilitar l’audició sense que hagi d’aixecar la veu.

PREU: En atenció a L’AFC només es paga la guia professional més l’audioguia. Donat el poc coneixement que es té d’aquest fotògraf aquí i, a la vegada, l’interès que ha despertat el seu coneixement, hem pensat que més valia agafar una guia amb formació específica. El preu total es de 8€ que inclou la audioguia.

PLACES LIMITADES: Primer grup tancat. Obert segon grup. Aforament limitat a catorze persones. Recomanem us inscrigueu de manera ràpida.

Shomei Tomatsu es un fotògraf japonès nascut el 1930 i mort el 2012. El seu treball resulta imprescindible per conèixer els aconteixements més importants succeïts al Japó després de la segona guerra mundial. A la vegada ha sabut recollir elements insignificants de la vida quotidiana que ajuden a entendre la vida en aquelles illes.

Es important recordar que es un país traumatitzat per nombroses guerres i, en aquells moments, per el llançament de bombes atòmiques en Hiroshima i Nagasaki. De forma especial de la incidència en la població de la segona edita en 1960 un llibre fotografiant les víctimes de les bombes.

En la seva fotografia Tomatsu sosté que l’ús del blanc i negre l’associa a la presencia estatunidenca mentre que el color es una afirmació de la vida que va redescobrir a Okinawa en la última part de la seva vida

Estem davant d’un fotògraf força desconegut per la majoria de nosaltres però al seu descobriment, malgrat tenir tan a prop en el temps la visió d’en Brassaï, ens marcarà profundament. No dubto si dic que estem davant d’una visita imprescindible, especialment per que ens acompanyarà una notable guia que ens ajudarà a aprofundir en Tomatsu més enllà de les pròpies fotos.

INSCRIPCIÓ: Enviar correu a sortides@afc.cat indicant el nom i el número de soci.

Desitjant que sigui del vostre grat us hi esperem

Pere M. Puigdollers