Del Duc 14, Pral. 08002 Barcelona
Telf. 933 016 581 • afc@afc.cat

Dilluns a dissabte de 17:30h a 21:00h

Entitat reconeguda per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi

Presentació del llibre”Darrera Mirada”Autora: Isabel Alvárez

 

foto 5

Presència callada

Aquesta antologia fotogràfica va molt més enllà de la imatge. La profunditat buscada, i aconseguida, apareix enriquida amb un sentiment una sensibilitat que li atorguen la pàtina que sedueix la mirada.

És un Borsí que emociona, fa reflexionar i encomana una energia melancòlica. Un testimoni poètic, que brolla de qui l’ha viscut amb intensitat. Aquest silenci mereix ser escoltat.

 Lluís Permanyer

 Isabel Àlvarez – Puig-reig, (1954)

Llicenciada en Belles Arts, en l’especialitat de Pintura, vaig exercir de professora de Dibuix Artístic i Tècniques d’il·lustració, durant 30 anys, a l’Escola d’Arts Aplicades i Oficis Artístics de la Llotja.

Vaig treballar 20 anys a la seu de Llotja-Avinyó, ubicada a l’edifici del Borsí, fins al seu tancament definitiu, el desembre de 2009. Una setmana abans de la clausura de l’edifici, vaig sentir la necessitat de fotografiar tots els espais que m’havien estat propers i de recuperar amb la tècnica del frottage fragments d’un edifici molt viscut. Vaig fer unes 500 fotografies i més de 200 frottages de detalls arquitectònics.

 Llibre DARRERA MIRADA

He autoeditat un llibre, amb una selecció de 38 fotografies i 10 frottages. Aquesta selecció, no pretén ser un inventari gràfic de l’Escola, sinó una mena de viatge sentimental pels espais que durant tant de temps m’han acompanyat. He fet una edició de 100 exemplars.  Trobareu el llibre a les llibreries següents: Casa Anita ( Gràcia) i Llibreries Laie.

El 25% de la recaptació anirà al SJD Pediatric Càncer Center de Barcelona.

Breu història del Borsí

A la plaça de la Verònica, cantonada Avinyó, es troba l’edifici del Borsí, que va ser construït entre 1881 i 1883 pel mestre d’obres Tiberi Sabater i Carné. Durant els primers anys va ser la seu del Casino Mercantil; després va actuar com a borsí. La seva activitat vinculada al món econòmic cessà amb l’inici de la Guerra Civil. Anys més tard, el Borsí inicià una nova etapa com a centre d’ensenyaments artístics. El 1945 s’hi instal·là l’Escola Superior de Belles Arts, que hi va romandre fins a finals dels anys 60. A partir d’aleshores va acollir l’Escola d’Arts Aplicades i Oficis Artístics de la Llotja. L’activitat artística es va veure interrompuda el desembre de 2009, amb  la caiguda d’un fals sostre. Arran d’aquest fet la Generalitat, propietària de l’immoble, decidí clausurar l’edifici. En aquell moment, la Llotja del carrer Avinyó acollia l’especialitat d’Il·lustració.

El 2017 la propietat del Borsí passà a mans municipals. L’edifici, que va ser desallotjat el desembre de 2009, segueix tancat des d’aleshores i està en espera de ser rehabilitat. L’Ajuntament preveu destinar-lo a equipament públic.

Calendari i horari

Tindrà lloc a la sala Bruno Argemí.

Es farà el dimecres dia 13 de març de 19:00-21:00 hores.

L’autora portarà exemplars del llibre per si algú de vosaltres el vol adquirir.