Del Duc 14, Pral. 08002 Barcelona
Telf. 933 016 581 • afc@afc.cat

Dilluns a dissabte de 17:30h a 21:00h

Entitat reconeguda per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi

My Best Photos / Manu Achaerandio

 

1978-02 Pos+Neg+sop+Solar

Una altra convocatòria de “My Best Photos” després d’un llarg parèntesis estiuenc.

Manu ha volgut participar en aquesta activitat i ens portarà un repertori de tot allò que ha considerat interessant de fotografiar i mostrar-nos.

A part de la projecció habitual a la pantalla de la sala, ens mostrarà també fotografies en paper revelades per ell en el seu laboratori.

Desitjant que aquesta proposta sigui del vostre gust, us esperem el pròxim dia 6 de novembre.

Josep Vicente

_____________________________________________________________

La meva primera càmera va ser una Werlisa Color de segona mà, quan tenia 15 anys, acompanyada d’un parell de rodets, regal del meu germà gran. No permetia gran cosa, però em va servir per aprendre el que era un enquadrament. Era el fotògraf, per dir-ho d’alguna manera, de la colla.

Vaig anar millorant a poc a poc el meu equip, i disparant també amb les d’altres amics, aficionats com jo. Amb el meu primer treball, vaig comprar un equip Minolta SRT101. Continuava aprenent amb un grup de fotògrafs aficionats i professionals que acaben de fundar l’agrupació FYC (foto i Cinema) a Màlaga. era 1975

La meva altra gran afició des de molt jove, va ser el teatre. Per entrar en aquest ambient que m’apassionava, cursava durant les últimes hores de la tarda, Art Dramàtic a l’ESAD de Màlaga. Em vaig involucrar sobretot en la fotografia. Va ser una sort poder gaudir d’aquestes dues grans passions i que coincidissin amb el punt més àlgid del Teatre Independent. Nombrosos grups aficionats i professionals per tot Espanya, amb espectacles d’una creativitat i una vistositat extraordinàries. Durant aquests anys, vaig tenir l’oportunitat de fotografiar nombrosos espectacles, la majoria durant la funció. També retratar alguns dels seus participants, així com una part del que envolta aquest món del teatre. En 2017, coincidint amb el dia mundial del teatre i patrocinat per la Diputació de Màlaga, vaig poder exposar part d’aquest treball amb el títol, “Teatre, Motor de Canvi”.

El 1982, per motius professionals vaig aparcar parcialment les meves aficions i vaig començar a residir a Barcelona. Però mai la vaig oblidar del tot. La fotografia, una vegada que et contamina, mai la pots deixar.

L’Agrupació Fotogràfica de Catalunya, de la qual sóc soci des de fa tres anys, em dóna l’oportunitat de presentar part aquests treballs, amb algun afegit més actual. Serà el resultat d’un aficionat, que vol seguir aprenent d’aquest col•lectiu fotogràfic pertanyent a aquesta Agrupació, que està a punt de complir els 100 anys i de la qual em sento orgullós de ser membre.

Manu Atxa

_____________________________________________________________

DATA PREVISTA: dimecres 6 de novembre

HORARI: de 19 a 20:30 hores aproximadament.

INSCRIPCIÓ: Solament els no socis, si desitgen venir, hauran d’apuntar-se enviant un correu a cultura@afc.cat

Neg067-07