Del Duc 14, Pral. 08002 Barcelona
Telf. 933 016 581 • afc@afc.cat

Dilluns a dissabte de 17:30h a 21:00h

Entitat reconeguda per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi

My Best Photos / José Manuel Chao

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Vaig començar a realitzar fotografies en els començaments dels anys 80. La fotografia es va convertir en la meva principal afició i des de llavors segueixo enamorat de com, a través d’ella, es pot modelar i interpretar el que aparenta ser “real”. La fotografia m’interessa sobretot com a expressió artística, una més de les múltiples formes d’expressar, narrar, idees o emocions.

En general, terra “tenir en ment” la foto abans de fer-la; per això, terra realitzar sèries curtes d’un tema concret i en paral·lel, projectes (personals, exposicions etc …) de més envergadura i temps, alguns d’ells sempre inacabats. Crec que aquesta forma de treballar facilita la comunicació del que es vol expressar o comptar amb les imatges.

Al llarg dels anys, he realitzat diverses exposicions, tant individuals com col·lectives, sent aquest el principal camí que he trobat per mostrar algunes de les meves fotografies.

Sóc soci de l’AFC des de fa menys d’1 any; sempre he sentit la necessitat, en tots els llocs en què he viscut a Espanya, de compartir aquesta afició, del desig de continuar aprenent i millorar la forma d’expressar-me a través d’aquest mitjà.

En línies generals, les fotografies que presentaré s’agrupen en els següents apartats:

  • Persones -retrats en la seva major part-, amb fotografies d’estudi (interior i exterior), street … a través de sèries curtes (Urban, Portal Angel, Carib …) i el projecte Màniga.

  • Naturalesa, a través de sèries curtes de Flors, Tardor, Sant Blai, Eucaliptus …

  • Formes geomètriques i arquitectòniques buscant l’abstracció, l’equívoc i l’ambigüitat, a través de sèries curtes (Macba, Fòrum, Montjuïc, Glòries …)

  • Projectes i sèries més personals, en alguns casos “working in progress” i que majoritàriament giren al voltant del Pas del Temps.

Així mateix portaré algunes de les fotografies mostrades en paper d’alta qualitat (generalment Hahnemühle Torchon a A2), impreses per mi.

M’agradaria, si als assistents els ve de gust, comentar alguna cosa sobre aquest tema i sobre les possibilitats que suposa per a l’Agrupació i els Socis.

José Manuel Chao Arana

Només em queda afegir que José Manuel, meticulós en tot, ha dedicat unes quantes hores a millorar en mesura del possible, la qualitat del visionat del televisor de la sala Bruno Argemí, on solem realitzar aquestes presentacions.

Desitjant que aquesta proposta sigui del vostre gust, us esperem el proper dia 20.

Josep Vicente

DATA PREVISTA: dimecres 20 de juny

HORARI: de 18.30 a 20:00 h aproximadament.

INSCRIPCIÓ: Solament els no socis, si desitjant venir, hauran d’apuntar-se enviant un correu a cultura@afc.cat

_JMC8961v2