Del Duc 14, Pral. 08002 Barcelona
Telf. 933 016 581 • afc@afc.cat

Dilluns a dissabte de 17:30h a 21:00h

Entitat reconeguda per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi

My Best Photos / José Manuel Chao (Repetició)

 

JMC02

Dijous 24 de gener.

Repetició de la sessió realitzada el passat dia 20 de juny.

Factors externs, el futbol concretament, van fer coincidir el visionat de fotografies amb un partit en el qual jugava Espanya.

Donada l’altíssima qualitat de les fotografies presentades per José Manuel vam quedar que es repetiria la sessió perquè poguessin veure-les els que se la van perdre. La majoria dels que si vam poder veure-les vàrem estar d’acord en que seria un plaer tornar-les a visionar.

Desitjant que aquesta proposta sigui del vostre gust, us esperem el proper dia 24.

Josep Vicente

_____________________________________________________________

Vaig començar a realitzar fotografies en els començaments dels anys 80. La fotografia es va convertir en la meva principal afició i des de llavors segueixo enamorat de com, a través d’ella, es pot modelar i interpretar el que aparenta ser “real”. La fotografia m’interessa sobretot com a expressió artística, una més de les múltiples formes d’expressar, narrar, idees o emocions.

En general, terra “tenir en ment” la foto abans de fer-la; per això, terra realitzar sèries curtes d’un tema concret i en paral·lel, projectes (personals, exposicions etc …) de més envergadura i temps, alguns d’ells sempre inacabats. Crec que aquesta forma de treballar facilita la comunicació del que es vol expressar o comptar amb les imatges.

Al llarg dels anys, he realitzat diverses exposicions, tant individuals com col·lectives, sent aquest el principal camí que he trobat per mostrar algunes de les meves fotografies.

Sóc soci de l’AFC des de fa menys d’1 any; sempre he sentit la necessitat, en tots els llocs en què he viscut a Espanya, de compartir aquesta afició, del desig de continuar aprenent i millorar la forma d’expressar-me a través d’aquest mitjà.

_____________________________________________________________

En línies generals, les fotografies que presentaré s’agrupen en els següents apartats:

  • Persones -retrats en la seva major part-, amb fotografies d’estudi (interior i exterior), street … a través de sèries curtes (Urban, Portal Àngel, Carib …) i el projecte Màniga.

  • Naturalesa, a través de sèries curtes de Flors, Tardor, Sant Blai, Eucaliptus …

  • Formes geomètriques i arquitectòniques buscant l’abstracció, l’equívoc i l’ambigüitat, a través de sèries curtes (Macba, Fòrum, Montjuïc, Glòries …)

  • Projectes i sèries més personals, en alguns casos “working in progress” i que majoritàriament giren al voltant del Pas del Temps.

Així mateix portaré algunes de les fotografies mostrades en paper d’alta qualitat (generalment Hahnemühle Torchon a A2), impreses per mi.

M’agradaria, si als assistents els ve de gust, comentar alguna cosa sobre aquest tema i sobre les possibilitats que suposa per a l’Agrupació i els Socis.

José Manuel Chao Arana

_____________________________________________________________

DATA PREVISTA: dijous 24 de gener

HORARI: de 18.30 a 20:00 h aproximadament.

INSCRIPCIÓ: Solament els no socis, si desitjant vindre, hauran d’apuntar-se enviant un correu a cultura@afc.cat

JMC03