Del Duc 14, Pral. 08002 Barcelona
Telf. 933 016 581 • afc@afc.cat

Dilluns a dissabte de 17:30h a 21:00h

Entitat reconeguda per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi

Museu

Museu de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya

Degut a les nombroses donacions que en el seu dia varen fer uns socis i coneguts, es va decidir de crear el Museu-Social de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya, a l’any 1978

Des de llavors, gràcies a les donacions que hem anat rebent per part de socis, coneguts, simpatitza’ns de la fotografia i persones anònimes, hem anat engrandint aquest Museu-Social de fotografia, s’ha assolit que el nostre Museu sigui un dels més importants dins de les entitats fotogràfiques del nostre país.

Aquest Museu està dividit en els següents apartats:

Mes de 10.000 fotografies, donades per els seus autors o hereus, formen una Fototeca, la qual en la seva major part, està cedida al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).
Noms com Claudi Carbonell i Flo, Joan Porqueras i Mas, Joaquim Pla Janini, Antoni Crous i Sardà, Antoni Campañà i Bandranas , Francesc de P. Ponti, Antoni Palau i Claverias, Francesc Català Roca, Salvador Lluch i Oliveres, Bru Argemí i Pascual, Joan Colom i Altemir, Carles Roca i Casanovas, Vicenç Carrión i MillaRosa Szücs de Truñó, Carme Garcia de Ferrando, Josep Closa i Miralles, Ramon Vilalta i Sensada, Pere Martínez Carrión, Eugeni Forcano Andreu, etc., són alguns dels autors més coneguts amb les obres de què disposa la nostra Fototeca.

Mes de 30.000 negatius de vidre, estereoscòpics i de altres formats, contribueixen a conèixer llocs de la vida dels nostres avant passats, i que alguns d’ells han sortit publicats en diferents llibres especialitzats.

  • Albumines
  • Autochromes
  • Daguerreotips
  • Plaques de vidre Blanc i Negre estereoscòpiques de varis formats
  • Plaques de vidre Blanc i Negre mida 9 X 12 cm. – 13 X 18 cm.
  • Negatius Blanc i Negre de gelatinobromur en varis formats
  • Positius de vidre en Blanc i Negre i color en varis formats
  • Diapositives en color format 24 X 36 mm. i 6 X 6 cm.

També, cal fer una menció especial a la nombrosa quantitat de càmeres , objectius, Taxiphots i diferent material fotogràfic, que s’exposa en la nostra Sala d’Exposicions de la Entitat.

Des d’aquí, volem animar a totes les persones, socis, amics i simpatitzants de la fotografia, que tinguin qualsevol tipus de material fotogràfic i que el vulguin donar al nostre Museu-Social, es posin en contacte amb nosaltres.

Per contactar o  sol·licitar informació sobre el fons de l’Arxiu/Museu-Social de l’Agrupació podeu fer-ho mitjançant el correu: arxiu.info@afc.cat

I si vols col·laborar i formar part del nostre arxiu-museu clica aquí.

Visita les seccions del museu: Seccions