Del Duc 14, Pral. 08002 Barcelona
Telf. 933 016 581 • afc@afc.cat

Dilluns a dissabte de 17:30h a 21:00h

Entitat reconeguda per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi

Exposició:OSSOS.Montserrat Piqué

 

 AFC.Montserrat Piqué

Aquestes imatges que us presento, són conseqüència d’un fet ocasional que es va iniciar quan van caure a les meves mans dues estructures òssies. Les vaig apropar a la llum, malgrat no ser aspecte desconegut, apropar-m´hi va facilitar una millor observança i el primer que hem va seduir fou la textura.

A les mans ja tenia, la càmera i un objectiu d’aproximació per poder endinsar-me en els seus racons petits, ocults i anar descobrint que amagaven. Alhora, la llum travessant aquestes estructures hem descobria noves imatges, noves formes. Aquest el joc amb la il·luminació m’ha permès ressaltar petits elements i a la vegada fer visibles certes estructures en el seu conjunt.

En definitiva una seducció representada en 18 imatges que us convido a descobrir.

Sòc una barcelonina que des de joveneta es va aficionar a capturar imatges i això hem va portar a cursar els estudis de fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya.

La fotografia sempre m´he l’he pres com un joc, tant a l’hora de captar la instantània, com després al laboratori fotogràfic i ara amb el tractament digital.

Sempre he fet la que m’ha vingut de gust, però ajustades a allò pel que m’he sentit especialment atreta, Les Formes ja siguin a la natura o siguin estructures arquitectòniques.

Les Textures, des de la pell humana, la pell animal o una pedra, quin atractiu poden tenir els porus d’una pedra!!

La Llum, la que travessa un núvol, la que entra per una finestra, la que hem dona tanta diversitat de colors o aquelles tonalitats que les fan úniques i també crear amb uns focus un joc de llums i ombres buscant en un objecte quotidià una nova manera de veure’l.

Tot això acompanyat majoritàriament per objectius d’aproximació que hem permeten arribar a aquells llocs tant petits que la vista no pot percebre. I els teleobjectius que, guardant les distàncies, arribo a aquells detalls que a vegades diuen molt d’allò o de qui estem observant.

Ara fa 1 any que sóc sòcia de l’AFC i gràcies a aquest ambient d’afició i estima per la fotografia que s’hi respira m’he anima’t a compartir aquestes imatges amb vosaltres.

Montserrat Piqué

OSSOS

Sala Nou Espai.

Inauguració: dimarts 18 de setembre a les 19.30 hores. Fins el 15 d’ octubre de 2018.