Del Duc 14, Pral. 08002 Barcelona
Telf. 933 016 581 • afc@afc.cat

Dilluns a dissabte de 17:30h a 21:00h

Entitat reconeguda per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi

Exposició “LADAKH, EL PETIT TIBET” de Josep Blanch

 

 

Ladakhcos 2017-051

“Avui vull presentar-vos aquesta exposició fotogràfica del meu últim viatge a Ladakh, una regió de l’Índia, als peus del Himalaya, fronterera amb el Tibet a la dreta i a l’esquerra amb el Kashmir. 

Amb aquestes fotografies, us vull mostrar la meva visió personal sobre aquesta regió, les seves gents, els seus paisatges i els seus costums. Una regió austera, on el clima marca fortament els ritmes de vida, on la supervivència està a flor de pell ja que la seva altura mitjana a la regió ronda gairebé els 4.000m sobre el nivell mar i on conviuen diferents ètnies i religions.

Ladakh va entrar a formar part de l’Índia l´any 1948. La Vall de Ladakh conforma el 60% de l’estat de Jammu i Kashmir, una zona calenta per l’etern conflicte amb Pakistan. A tot això cal sumar l’annexió d’una part del territori del Valle de Ladakh efectuada per Xina en 1962 donant lloc a un altre litigi.

La Vall de Ladakh és l’única regió de tota l’Índia que el budisme és majoritari. El budisme va néixer en l’Índia i es considera una branca o escissió de l’hinduisme, avui dia és una religió minoritària molt per sota de la principal hinduista, la musulmana i fins i tot la cristiana. Malgrat això Ladakh és el gran bastió del budisme Mahayana una de les tres principals branques d’aquesta religió i que ha estat fortament reprimida en el Tibet.

Com a conseqüència de la repressió xinesa sobre el Tibet, els seus habitants la van triar com a nova terra d’assentament la Vall de Ladakh, per això es coneix al Valle de Ladakh com el “Petit Tibet”. Probablement el lloc amb més influència cultural del Budisme tibetà. Molt per sobre del propi Tibet.”

Sala Bruno Argemí.

Inauguració: dimecres 14 de novembre a les 19.30 hores. Fins el divendres 15 de desembre del 2017.