Del Duc 14, Pral. 08002 Barcelona
Telf. 933 016 581 • afc@afc.cat

Dilluns a dissabte de 17:30h a 21:00h

Entitat reconeguda per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi

Exposició: La màgia de la dansa. Josep Guindo

 

_86Z1126c1a (Large)

Sala Bruno Argemí.

Inauguració dimarts 6 de juny a les 19:00 hores i fins el 29 de juliol de 2017.

La fotografia de dansa és una disciplina poc habitual entre els fotògrafs del nostre país. Això es molt probablement degut a les seves dificultats tècniques i a les limitacions d’accés als teatres. Resulta imprescindible captar les imatges des d’una posició habitualment allunyada de l’escenari i evitant molestar a l’audiència amb els “clic” de la càmera. L’escena sol estar poc il·luminada i els moviments dels ballarins són molt ràpids i de vegades poc previsibles. Però aquestes dificultats tècniques es veuen clarament compensades per l’espectacularitat de les fotografies que poden obtenir-se. Esplèndids decorats, cossos estilitzats dels ballarins amb els seus elegants vestits i gràcils moviments ens proporcionen una imatges d’inqüestionable bellesa.

_86Z5995 (Large)

Josep Guindo Soldevila (Terrassa 1958) va conèixer el món del ballet per absoluta casualitat, coincidint amb el seu primer viatge a l’Havana al gener de 2011 amb motiu de l’exposició “Les Dues Cubes” que va realitzar juntament amb el prestigiós pintor, pacient i amic Antoni Vives Fierro (Diari Avui, 23 juny 2011; La Vanguardia, 27 juliol 2011) . Des d’aquest moment, el Destí ha jugat capritxosament amb ell. Casualitats difícilment explicables li van permetre conèixer a la Prima Ballerina Assoluta Alicia Alonso el 10 de febrer de 2011 i capturar les seves primeres fotografies de ballet, en un assaig que ella li va dedicar a l’Escola del Ballet Nacional de Cuba. A partir d’aquest moment es va iniciar una estreta relació amb Alicia Alonso i el Ballet Nacional de Cuba, sent fotògraf oficial del Festival Internacional de Ballet de l’Havana des de 2012. Fotografies seves formen part del fons permanent del Museu Nacional de la Dansa (l’Havana, Cuba). En l’actualitat col·labora regularment en la Temporada de Dansa del Centri Cultural de Terrassa i el prestigiós Curs Internacional de Dansa Ibstage i publica les seves fotografies en prestigioses revistes de ballet com Danse (França) o Ballet i Más.

Actualment és President de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya i director editorial de la seva revista “Butlletí”, vicepresident de Fotoclub Terrassa, membre de la Federació Catalana de Fotografia i de la Federació Internacional de Fotògrafs.

_MG_8866-v4 (Large)