Del Duc 14, Pral. 08002 Barcelona
Telf. 933 016 581 • afc@afc.cat

Dilluns a dissabte de 17:30h a 21:00h

Entitat reconeguda per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi

Exposició Frankenstein. Autors: Carme Ollé, E I Point i Manel Simon

 

foto_EiPoint_Webb

 

FRANKENSTEIN

Farà aproximadament un any que durant conversa amb l’Alfons Ollé vam estar parlant sobre la estada de la Mary Wollstonecraft Godwin i el seu amant el poeta Percy Bysshe Shelley a la casa del poeta George Gordon Byron a Suïssa, a prop del llac Léman. Allà van formar un grup amb el metge de Byron, John William Polidori i la germanastra de Mary i amant de Lord Byron, Claire Clairmont. Aquell estiu de l’any 1816 va ser molt plujós. Mary escriu “La pluja incessant ens impedia sovint sortir de casa. Uns volums d’històries de fantasmes, traduïts de l’alemany al francès, van caure a les nostres mans”. A manera d’entreteniment i a proposta de Lord Byron van decidir d’escriure cadascun una història de por.

Mary continua escrivint “Jo em vaig ungir a mi mateixa a pensar una història, una que parlés dels misteriosos temors de la natura i despertés el més intens dels terrors, una història capaç de crear en el lector por de mirar al seu voltant, que gelés la sang i accelerés els batecs del cor”. Tots excepte Claire inicien la seva, però només dues s’acaben.

Polidori publica, el 1819, The Vampire, a Tale . Mary Shelley publica, el 1818, Frankenstein o el modern Prometeu. A partir d’aquí l’Alfons Ollé (EiPoint), La Carme Ollé i jo vam decidir de produir una exposició per commemorar el 200 aniversari de la publicació d’aquesta obra i amb la voluntat d’exposar-la a Bibiblioteques i Cases de Cultura.

Manel Simon i Robert

 

Calendari i Horari

LLOC: Biblioteca Gabriel Ferrater

              Avinguda Pla del Vinyet, s/n.

             08172 Sant Cugat del Vallès

             Tel: 935 892 749

           b.st.cugatv.gf@diba.cat; bibliotecagf@santcugat.cat

           Del 5 de novembre al 30 de novembre 2018

HORARI: Dilluns de 16.00-20:00 hores

                     Dimarts a divendres de 10:00-20:00 hores

                     Dissabte de 10:00-19:00 hores