Del Duc 14, Pral. 08002 Barcelona
Telf. 933 016 581 • afc@afc.cat

Dilluns a dissabte de 17:30h a 21:00h

Entitat reconeguda per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi

El retrat femení en color

 Sessió de visionat on s’analitzaran fotografies de rellevants actrius del mon del cinema preses en color

 

 

Després de la sessió de retrats en blanc i negre del mes passat, els assistents s’ho van passar molt bé i van començar a sortir comentaris sobre repetir la sessió però amb fotografies en color. La idea va començar una mica de broma però tothom la va considerar força interessant i tenia ganes de repetir.

Un cop posat a seleccionar fotografies en color semblava que seria fàcil, doncs pel que fa a quantitat, en tinc més que en blanc i negre. No obstant això la selecció no m’acabava d’agradar en comparació de quan vaig fer les de blanc i negre. Una segona revisió de les mateixes fotografies va resoldre el problema. Les fotografies en color no s’han de mirar amb els mateixos ulls que les de blanc i negre. Seria interessant que comencéssim la sessió debatent aquest assumpte.

Les fotografies que veurem abracen un període des dels anys 50 fins ara. Això vol dir que veurem tant fotos analògiques com digitals i podrem apreciar com ha evolucionat el tractament del color durant aquests anys.

Parlarem novament de composició, il·luminació, intenció i de la impressió que rebem en veure cada foto. Dic parlarem perquè es tracta de que tothom opini sobre el que veurem. La sessió de les de blanc i negre va ser un pas endavant en aquest aspecte doncs el nivell de participació va ser superior a l’habitual. Això és un bon senyal

Una altra vegada, els companys Isidre Viaplana i Umberto Victoria, participaran activament en aquest debat.

De nou ens acompanyarà com a convidat el fotògraf Manuel Daniel Rivera, soci de l’Agrupació en els anys “analògics”. És especialista en Nu, Retrat i Street. Al final de la sessió ens mostrarà algunes de les seves fotografies de retrat en color.

La seva participació en la sessió de blanc i negre va ser un dels elements que van contribuir a fer que ens ho passéssim la mar de bé parlant de fotografia i aprenent de les experiències d’un fotògraf professional.

 

Calendari i horari

Es farà el dijous dia 20 d’abril de 18:30 a 20:30 hores

Activitat totalment gratuïta, exclusivament per els socis.

El plantejament estarà a càrrec d’en Josep Vicente.

No cal inscriure’s. Us animem a participar.