Del Duc 14, Pral. 08002 Barcelona
Telf. 933 016 581 • afc@afc.cat

Dilluns a dissabte de 17:30h a 21:00h

Entitat reconeguda per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi

El fotògraf en la nit: Descobrint la llum en la foscor

 

FotoNit _DSC9558

Sessió informativa sobre fotografia nocturna de paisatge i com auto-editar un llibre de fotografia

Descripció

Marta Bretó fotògrafa de natura especialitzada en paisatge nocturn i guia de muntanya, gran coneixedora de la nit i els seus secrets, serà l’encarregada d’acompanyar-nos en aquest passeig a través de les meravelles que se’ns revelen en el cel qual el Sol es pon i de descobrir-nos què s’amaga darrera la fotografia nocturna.

Com ella mateixa ens relata

L’home, el fotògraf, el curiós i l’artista sempre han tingut interès per la bellesa, i per la plasmació de la mateixa. No es estrany llavors, que un fotògraf de natura trobi en la nit una nova manera de representar el paisatge. Un paisatge, que no només mostra allò proper i efímer, sinó que alhora ho situa dins d’un segon paisatge més llunyà i “etern”, l’Univers.

Després de parlar-nos dels secrets de la nit, la Marta ens presentarà SIDERAL, el seu darrer projecte en aquest camp. “Sideral” és un projecte que convida a reflexionar sobre la bellesa del paisatge dins la nit. Des de les estrelles i constel·lacions fins a la magnífica Via Làctia. Des dels moviments del nostre satèl·lit fins fenòmens com eclipsis, cometes o l’Aurora Boreal.

Des de l’inici dels temps, la humanitat ha alçat la vista i observat el cel amb astorament i admiració, intentant trobar un sentit o una explicació a aquest espectacle de llum. Déus, gegants i fades, dubtes, coneixements i saber, han anat naixent i creixent d’aquesta admiració de l’home pel cosmos. No obstant això, per molt que s’hagi avançat en al llarg de la història i encara després de tot el que s’ha après i descobert, l’ésser humà continua mirant al cel amb aquest mateix sorpresa de la primera vegada.

Sideral, Marta Bretó

A través del seu últim projecte centrat en la fotografia de paisatge nocturn, la Marta ens explicarà quins són els passos a seguir per a realitzar un treball d’aquest tipus sense ajuda editorial ni financera, gràcies a les eines d’autoedició, que permeten als autors més creatius tenir control absolut sobre l’aparença final de la obra  i les plataformes de micromecenatge, també conegudes com a crowdfunding, una de les millors opcions actuals per recaptar fons i donar llum als nostres projectes artístics o culturals.

Calendari i horari

Es farà el dilluns dia 8 de maig de 18:30 a 20:30 hores

Activitat totalment gratuïta, exclusivament per els socis.

El plantejament estarà a càrrec de Marta Bretó.

No cal inscriure’s, però si ho feu (formacio@afc.cat) rebreu informació relacionada amb els temes tractats.

Us animem a participar.