Del Duc 14, Pral. 08002 Barcelona
Telf. 933 016 581 • afc@afc.cat

Dilluns a dissabte de 17:30h a 21:00h

Entitat reconeguda per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi

Doble sortida fotogràfica a Vilanova i la Geltrú

 

Sortida Vilanova-2

 

VISITAREM:

  • El Museu del Ferrocarril de Catalunya (MFC)

  • Carrers i edificis històrics de La Geltrú

  • Carrers i edificis històrics de La Vilanova

DATA PREVISTA: dilluns 29 d’abril

COM ARRIBAR: Els trens de Rodalies (R2 Sud) s’aturen a l’estació de Vilanova i la Geltrú just al costat del museu.

Des de BCN Sants el tren que passa a les 8.06 arriba a les 8.44 hores

SORTIDA DE MATÍ – MUSEU

PUNT DE TROBADA: Davant l’entrada del museu.

HORA: A les 8.45 h. La visita, guiada, començarà a les 9 h.

HORARI DE L’ACTIVITAT: de 9 a 12 hores aproximadament.

PREU entrada Museu: 3

DESCANS I DINAR

Tenim previst dinar a un restaurant que el Manel reservarà i que ofereix un bon menú a preu econòmic.

SORTIDA DE TARDA – VILANOVA i LA GELTRU

PUNT DE TROBADA: Davant la Biblioteca Museu Víctor Balaguer. Està a l’Avinguda de Víctor Balaguer. Cal travessar la plaça de davant de l’estació i queda a l’esquerra.

HORA: A les 15.30 hores.

HORARI DE L’ACTIVITAT: de 15 a 17.30 hores aproximadament.

PREU: Gratuït.

INSCRIPCIÓ: Enviar correu a sortides@afc.cat indicant nom i numero de soci (no heu de respondre al correu comunicacio@afc.cat)

Indiqueu si voleu venir a la sortida del matí, a la de la tarda o ambdues.

Indiqueu també si teniu previst venir a dinar perquè el Manel Mataró pugui fer la reserva.

__________________________________________________________

El Museu del Ferrocarril de Catalunya

Preservem el ferrocarril

Missió

Ser el centre de referència cultural del ferrocarril a Catalunya, mitjançant la conservació, coneixement, interpretació i comunicació dels béns tangibles i intangibles vinculats al tren, a fi de ser transmesos a les properes generacions.

Així mateix, es pretén la potenciació d’un Museu suggestiu que sigui vehicle de comunicació dels valors del ferrocarril i espai d’obertura, interacció i inclusió social.

Objectius

  • Desenvolupar i reforçar a Vilanova i la Geltrú un potent Museu del Ferrocarril de Catalunya a l’altura del seu continent i contingut que arribi a ser centre de referència del ferrocarril al territori.

  • Configurar un Museu del Ferrocarril que graviti entorn de les persones.

  • Establir el Museu de Vilanova com a centre de referència i dinamitzador de les iniciatives culturals vinculades al tren a Catalunya que situï a Vilanova en una posició destacada i atractiva.

  • Impulsar un Museu com a vehicle de comunicació del valor del tren i de la seva evolució, font d’enteniment del passat, configurador de present i planificador de futur.

  • Identificar, seleccionar i preservar l’actual i futur patrimoni material i immaterial, així com vetllar per la seva continuïtat i ampliació.

  • Sensibilitzar a les institucions, empreses i a la ciutadania de l’interès i valor del patrimoni històric ferroviari, alhora que es potencia una xarxa de col·laboradors i de voluntaris compromesos i identificats amb el projecte.

El company Manel Mataró, membre del grup de voluntaris que participen en la restauració del material del museu, ha negociat que puguem entrar a les 9 i no a les 10.30, hora d’apertura, per gaudir de millor llum per fer fotos.

Uns companys d’aquest grup ens faran de guies i ens mostraran l’interior de màquines i vagons, que són molt interessants i no són accessibles al públic en una visita normal.

Plànol per orientar-se al museu https://www.museudelferrocarril.org/sites/default/files/2019-02/PLANOL_CATALA_2018.pdf

__________________________________________________________

Vilanova i la Geltrú

És una ciutat i municipi, i també la capital de la comarca del Garraf. Històricament, és el resultat de l’agregació del nucli de la Geltrú, que antigament era un municipi independent, al terme de Vilanova de Cubelles, que antigament formava part del terme de Cubelles, municipi actualment limítrof amb Vilanova i la Geltrú. Tot i així, avui dia és impossible distingir els dos nuclis, a causa del gran creixement demogràfic, que els ha dut a formar una conurbació urbana completa.

Aquesta sortida també serà guiada per un Vilanoví de pro. El company Manel Mataró, autor de les fotografies adjuntes ens portarà i ens documentarà als llocs que ell considera més interessants de conèixer i de fotografiar.

Aquí podeu veure algunes fotos del que ens trobarem a la sortida de la tarda https://www.dropbox.com/sh/kfz685ng1va9las/AACF2o4RiqpqlLnSagmE7VoGa?dl=0

Desitjant que aquesta proposta sigui del vostre gust, us esperem.

Josep Vicente

IMG_2550