Del Duc 14, Pral. 08002 Barcelona
Telf. 933 016 581 • afc@afc.cat

Dilluns a dissabte de 17:30h a 21:00h

Entitat reconeguda per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi

Curs de Fotografia Avançada

 

 

composé

Objectius

Dirigit a tots els aficionats que ja hagin passat per l’experiència d’un nivell bàsic.

Es tracta d’un programa d’ensenyament, dissenyat per desenvolupar la mirada creativa en la pràctica fotogràfica.

La intenció bàsica, d’aquesta modalitat, és el desenvolupament tècnic i conceptual respectant l’estil propi dels participants.

L’adquisició de noves eines en l’àmbit de la tècnica, ajuda a descobrir a poc a poc, quin és aquest estil. Com millor sapiguem expressar-nos fotogràficament, millor podem compartir la nostra manera de veure la realitat, amb tots els altres.

Cada sessió començarà amb la revisió dels treballs fets a la setmana, per aclarir conceptes abans de seguir amb els temes nous.

Programa

Aquest curs constarà de 20 sessions (40 hores) dividides en dos blocs de 10 sessions. El primer bloc començarà aquest mes d’abril i el segon a mitjans de setembre.

Temari de la primera part del curs

Constarà de cinc temes a raó de dues sessions per a cada un..

  1. Es realitzarà un test per conèixer el nivell tècnic general del grup, i d’aquesta manera determinar el punt de partida d’aquest curs avançat. No és un examen, és una manera pràctica, d’aclarir conceptes que alguns puguin tenir confusos, i seguir endavant de forma homogènia i eficaç.

  2. Teoria i pràctica en estudi, sobre la tècnica REAL LIGHT. Les preses es realitzaran en estudi, per després revelar-les en Photoshop. (Pràctica: autoretrat reflectit).

  3. Introducció al retrat. Treball pràctic de grup i revelat en Photoshop. Introducció al retrat conceptual. (Pràctica: autoretrat conceptual).

  4. Retrat conceptual, emociona, i dinàmic. Pràctic en estudi i revelat en ordinador.

  5. Composició: punts de tensió, llum i ombres de volums. Treball pràctic en taula. Introducció a la transferència de plànols.

Temari de la segona part del curs

Constarà també de cinc temes a raó de dues sessions per a cada un..

  1. Enquadrament creatiu: distribució de l’espai. Minimalisme i maximalisme. (Pràctica: aplicació d’aquests conceptes a la vida real).

  2. Re-enquadrament en Photoshop. Eines d’Edició / Distorsionar / Perspectiva. Modificació de l’escala en elements de l’enquadrament original. (Pràctica: sobre el mateix tema).

  3. Introducció al Street Photography i totes les seves modalitats: Retrat robat / Retrat consentit / Denúncia / Interaccions / Espais / Moviment. (Pràctica: sortida fotogràfica).

  4.  Blanc & Negre. Configuració de la càmera, mesurament de llum, elecció de l’òptica. Revelat digital amb diverses eines simultànies per aconseguir una ampliada gamma de grisos. Per a aquest treball farem servir fotos preses al carrer abans de començar la classe.

  5. Ajustaments RAW per capes. Es tracta d’una Introducció al curs “Fotografia avançada 2″ a impartir en l’any que.

NOTA: Aquest programa, pot tindre petites variants per a una millor adaptació del grup.

Calendari y horari de la primera part:

Els dimarts de 18.30 a 20.30 hores.

Seran 10 sessions al aula digital, del 17 d’abril al 19 de juny.

La sessió de práctiques la decidirem durant el curs.

Preu: Socis 50 €

El curs estarà a càrrec de Manuel Daniel Rivera

Inscripcions a formacio@afc.cat

Places limitades.