Del Duc 14, Pral. 08002 Barcelona
Telf. 933 016 581 • afc@afc.cat

Dilluns a dissabte de 17:30h a 21:00h

Entitat reconeguda per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi

Curs Aula de Retrat

 

 AULA DE RETRAT

Aquest és un curset amb una durada de vuit mesos (octubre, novembre i de gener a juny, ambdós inclosos) adreçat a tothom que vulgui iniciar-se en el camp del retrat d´estudi, tot i que la seva estructura permet que hi puguin assistir fotògrafs que ja tinguin alguna experiència en aquest tema.Es tractaran els diversos tipus de retrat d´estudi, incloent-hi el nu i no es descarta la possibilitat de fer una sessió en exteriors, sempre que el nombre d´assistents ho justifiqui.

L´objectiu d´aquest curset és de proporcionar una visió global de tot el procés que porta a l´obtenció d´un bon retrat, des de la selecció del model fins l´edició i publicació de les imatges. Aquest aspectes es comentaran bàsicament a la primera classe de cada mes i alguns d´ells es posaran en pràctica a les sessions d´estudi o a les sessions dedicades a la selecció i edició d´imatges.

L´horari previst serà els dijous de 19:30-21:30 hores i en principi,hi haurà tres classes cada mes; en la primera es comentaran aspectes teòrics, la segona consistirà en fer pràctiques de retrat en estudi amb models contractades amb aquesta finalitat i en la tercera es visualitzarà i es comentarà una selecció de les fotografies fetes a la sessió pràctica.

És aconsellable que els interessats tinguin nocions bàsiques de fotografia i disposin d´una càmera reflex o mirrorless amb òptiques de focal igual o superior a l´equivalent a 50 mm en full frame.També és convenient tenir alguns coneixements de programes com Lightroom o Photoshop.

PROGRAMA DEL CURS

TEORIA

  1. Nocions bàsiques.
  2. Regles de composició. Tipus de retrat.
  3. Revisió de l´obra de fotògrafs reconeguts.
  4. Com preparar una sessió de retrat. Contractes de cessió de drets d´imatge.
  5. Direcció de models. Expressió de sentiments.
  6. Normes bàsiques d´il-luminació.
  7. Selecció d´imatges i criteris per millorar-les.

 Calendari i horari

Els dijous de 19.3021.30 hores.

Inici 11 d’ octubre fins el juny del 2019. Desembre no s’ imparan classes.

Preu: 35 €.

El curs estarà a càrrec de Pere-Lluís Serracanta i Jacint Guiteras

Places limitades. Inscripcions a secretariaconsell@afc.cat