Del Duc 14, Pral. 08002 Barcelona
Telf. 933 016 581 • afc@afc.cat

Dilluns a dissabte de 17:30h a 21:00h

Entitat reconeguda per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi

Conferència Perfecció pictorialista: L’obra del doctor Pla Janini

 

 

PlaJanini

Perfecció pictorialista. L’obra del doctor Pla Janini.

Conferència de Judit Soler

El doctor Pla Janini va ser el tercer President de la AFC després de la seva creació. El seu mandat es va iniciar el 30 de maig de 1927 fins el 25 de gener de 1930. Va ser a més a més un important i reconegut fotògraf de la etapa pictorialista.

La conferència es nodreix tant de fotos conegudes com de material inèdit que ha aportat la família a la nostra conferenciant que està realitzant un treball sobre el citat fotògraf. Durant la conferència es podran veure les fotos que aporten més interès en la utilització de llums, escenaris…. a partir dels quals realitzava els seus bromolis fins a la postproducció més artística cuidant la tria de colors i de papers. Ens destacaran els reversos amb els NULOS que permeten comprovar el grau d’excel·lència que s’autoimposava.

LA CONFERENCIANT

Judith Soler Llorens és llicenciada en Història de l’Art per la UAB amb postgraus sobre gestió d’arxius, cultura Xina i diversos de fotografia, per un dels quals està realitzant el treball d’investigació sobre Pla Janini que constitueix la base de la present conferència.

Ha estat guia en diverses exposicions i molts de nosaltres la coneixem perque va guiar diversos grups de la AFC a la Fundació MAPFRE en les exposicions de Shomei Tomatsu i Brassaï.

LLOC. La sala Bruno Argemí de la nostra Agrupació.

Data : A les 19 hores del dimarts 20 del present novembre.

No cal inscripció prèvia.

Donada la importància del personatge per a nosaltres i la notable preparació de la conferenciant em sembla absolutament recomanable la assistència. Us espero.

Pere M. Puigdollers